Geen tijd om zelf uw bouwprojecten op te volgen? MD Interior biedt professionele bouwcoördinatie aan projectontwikkelaars en bouwbedrijven. We zijn uw partner vanaf de goedkeuring van de bouwplannen tot de oplevering van het project en nemen alles wat daartussen zit uit uw handen. Zo bespaart u tijd en moeite en kan u zich bezighouden met andere zaken.

Iso 0003

Een vlot bouwproces dankzij MD Interior

MD Interior staat in voor de bouwcoördinatie en werfopvolging van grote en kleine nieuwbouw- en renovatieprojecten. We zijn de centrale schakel tussen opdrachtgevers en uitvoerende aannemers, wat zorgt voor duidelijke communicatie en een vlot bouwproces.

Interested? Let’s meet!

Bouwcoördinatie vanuit technische knowhow

Een bouwcoördinator moet volgens ons over voldoende technische bouwkennis beschikken. Om de kwaliteit van uw bouwproject maximaal te waarborgen, is het belangrijk eventuele fouten of problemen vroegtijdig op te merken en meteen aan de alarmbel te trekken. MD Interior heeft niet enkel ervaring in werfopvolging en bouwcoördinatie, maar vergaarde ook heel wat technische knowhow bij studie- en ingenieursbureaus. Onze bouwcoördinatoren hebben scherpe ogen en zijn getraind om ‘red flags’ te spotten, hoe klein of groot ze ook mogen zijn. Dat maakt van ons als bureau een betrouwbare partner die sowieso kwaliteit levert. Wanneer u met ons samenwerkt, vallen er achteraf geen lijken uit de kast, dat beloven we u.

Waarom een bouwcoördinator inschakelen?

  • tijdsbesparing: u hoeft zich zelf niet bezig te houden met werfopvolging
  • kortere bouwtermijnen
  • keuze uit een uitgebreid netwerk van aannemers
  • garantie op de beste prijs
  • goede inschatting van de totaalprijs
  • budgetcontrole
  • ondersteuning en advies bij materiaalkeuze
  • één vast aanspreekpunt voor zowel u als de aannemers
  • correcte opvolging van de bouwwerken
Dsc 0506b

Benieuwd naar welke bouwprojecten we al coördineerden?

Onze realisaties

Efficiënte workflow

MD Interior is dan wel een klein interieur- en bouwcoördinatiebureau, we realiseren grootse dingen. En dat komt door onze flexibele houding en efficiënte workflow. Onze teamleden zijn perfect op elkaar afgestemd en altijd op de hoogte van elkaars projecten. Bij onvoorziene omstandigheden en last minute aanvragen kunnen we snel schakelen, waardoor uw vooropgestelde deadline niet in het gedrang komt.

Eens samenzitten?

Bouwcoördinatie in concrete stappen

In de eerste fase van bouwcoördinatie is het belangrijk de documenten zoals meetstaten en lastenboeken correct op te maken. We nemen de nodige tijd om samen te zitten met u en/of de architect om de beschrijving en uitvoeringsplanning zo gedetailleerd mogelijk uit te werken. Vervolgens sturen we de meetstaten door naar ons netwerk van aannemers en vragen we offertes op. We lichten de werken persoonlijk toe aan potentiële aannemers zodat die voldoende informatie hebben om een correcte offerte te kunnen opmaken. Die offertes vergelijken we uitvoerig met elkaar en we elimineren onduidelijkheden of afwijkingen waarna we een selectie maken van de meest geschikte partners. We starten prijsonderhandelingen, in samenspraak met u, en houden uw budget nauw in de gaten. Samen met u kiezen we de beste partner voor elke job. Tot slot stellen we de aannemingsovereenkomsten op en gaan we over naar de tweede fase van bouwcoördinatie.

Nadat de bouwpartners gekozen zijn, finaliseren we de uitvoeringsplannen (met duidelijke uitvoeringstermijnen) en organiseren we een startvergadering met alle betrokken partners. Een goede bouwcoördinatie houdt bovendien de aangifte of melding van de werken in en de aanvraag van vergunningen om wettelijk in orde te zijn. Na de startvergadering gaan de bouwwerken van start. MD Interior staat daarbij in voor een correcte werfopvolging met wekelijkse werfvergaderingen en regelmatige werfbezoeken waarbij we de kwaliteit van de uitvoerde werken controleren. We zorgen ervoor dat de plannen correct worden gevolgd en dat de aannemers geen fouten maken. Na elk bezoek maken we een werfverslag dat we toevoegen aan uw dossier en naar alle betrokken partijen sturen. Aan het einde van elke maand controleren en volgen we de vorderingsstaten van de aannemers op waarna we u een visum tot betaling geven.

Wanneer de bouwwerken uitgevoerd zijn, organiseren we een rondgang per aannemer. Daarbij noteren we eventuele gebreken en aandachtspunten die de aannemer nog moet oplossen. We volgen die aandachtspunten ook nauw op en garanderen een kwalitatief eindresultaat. Als laatste staan we bij de bouwcoördinatie in voor de controle van de eindafrekeningen, zodat u een correcte factuur ontvangt voor de uitgevoerde werken.

Iso 0017

Totaalprojecten door MD Interior

Nog minder zorgen over uw bouwproject? Schakel ons dan ook in voor interieurontwerp en klantenbegeleiding. We nemen zoveel mogelijk ontwerp-, opvolgings- en administratieve taken van u over zodat u zich kan bezighouden met uw core business.

Kennismaken?

Iso 0013b
Img 2480
Iso 0010
1400x900 Smart Fit 858
Img 4663b
Iso 0024

Bouwcoördinatie voor eindklanten

Als bedrijf of particulier op zoek naar een partner die uw nieuwbouw- of renovatieproject coördineert en opvolgt? MD Interior ondersteunt ook eindklanten bij de werfopvolging, administratie en geeft advies over de beste aannemers, materialen en budgetten zodat u daar niet over hoeft te stressen.

Maak een afspraak

MD Interior staat voor

Transparantie

Als opdrachtgever houden we u regelmatig op de hoogte over de stand van zaken. We communiceren tijdig over de voortgang en belangrijke beslissingen. Ook wanneer u contact opneemt, mag u steeds een snel antwoord verwachten.

Kwaliteitscontrole

Bij de opvolging van uw bouwproject houden we een oogje in het zeil wat kwaliteit betreft. We sturen aannemers aan en bewaken de naleving van plannen en normeringen met het oog op een duurzaam en kwalitatief resultaat.

Courante werfopvolging

Om een vlot bouwproces te garanderen, volgen we de status van de werken op de voet. We voorzien minstens 1 werfvergadering per week om onvoorziene obstakels snel aan te pakken en vertragingen te vermijden.

Volledige ontzorging

Een bouwproject opvolgen kan heel wat stress en administratieve rompslomp met zich meebrengen. Wij nemen de bouwcoördinatie en projectopvolging van u over zodat u zich kan focussen op andere zaken.

Dsc 0001

Samenwerken?

Let’s meet!